Подобро од било кој подвижен просек што го знаете. Како да се користи McGinley Dynamic на Quotex?

Подобро од било кој подвижен просек што го знаете. Како да се користи McGinley Dynamic на Quotex?

Индикаторот со име McGinley Dynamic бил измислен во 1990-тите од Џон Р. Мекгинли. Тој е овластен пазарен техничар. Тој работеше на индикатор кој автоматски ќе се приспособи на променливите пазарни услови. Резултатот од неговото истражување е индикаторот McGinley Dynamic.

Едноставен подвижен просек

SMA ги пресметува минатите затворачки цени и потоа ги дели со бројот на периоди користени за пресметки. Ако, на пример, земеме SMA од 10 дена, треба да ги додадеме цените за затворање од последните 10 дена, а потоа да се подели со 10. Ако земеме SMA од 50 дена, таа ќе се движи побавно од 10-дневната . И колку е помазна, толку побавна реакција на промените на цената. Во време на висока нестабилност, може да биде тешко да се оцени дејството на цената и може да се појават некои лажни сигнали. Ова би можело да доведе до загуба што повеќе би сакале да ја избегнеме.

Експоненцијален поместен просек

ЕМА посветува повеќе внимание на сегашните цени отколку на постарите. Така, тој реагира на цените многу побрзо од SMA. Тоа е од голема помош во краткорочното тргување. Трговците вообичаено ги користат и двете, SMA и EMA за да ги добијат најдобрите влезни и излезни точки. Сепак, ЕМА не е совршена. Овде, слично како и SMA, цените може да бидат понапред од пазарот.

Подобро од било кој подвижен просек што го знаете. Како да се користи McGinley Dynamic на Quotex?
EMA20 реагира побрзо на тековните промени на цените

Истражување на Мекгинли за подвижните просеци

Мекгинли ги најде подвижните просеци несовршени. Првиот проблем беше што тие премногу често се применуваа погрешно. Периодот на подвижните просеци треба да се прилагоди на брзината на пазарните промени. Но, многу е тешко да се одлучи дали да се користи 10-дневен или 50-дневен подвижен просек во тој одреден момент. Мекгинли сакаше да го реши овој проблем со воведување автоматско прилагодување на должината на подвижните просеци според брзината на пазарот.

Друг проблем што Мекгинли го виде во подвижните просеци беше тоа што тие често се премногу одвоени од цените. Тие треба да ја следат цената за да ги дадат вистинските сигнали за отворање позиција, но често не успеваат. Така, тој сакаше да создаде показател што внимателно ќе ги следи цените, без разлика на брзината на пазарот, и на тој начин ќе избегне камшик.

За време на неговото истражување, Мекгинли ја измислил динамиката Мекгинли која ги решавала горенаведените проблеми. Формулата за пресметување на неговиот индикатор е како што следува:

Подобро од било кој подвижен просек што го знаете. Како да се користи McGinley Dynamic на Quotex?
Динамичка формула на Мекгинли
  • MDi е кратенка за актуелниот McGinley Dynamic
  • MDi-1 е претходен McGinley Dynamic
  • Затвори значи затворање цена
  • N е период на подвижниот просек
  • k е константна 60% од избраниот период N

Поставување на McGinley Dynamic на Quotex

Отворете ја вашата сметка на платформата Quotex и побарајте ја иконата за анализа на графиконот. Воведете 'mc во прозорец за пребарување. Потоа кликнете на McGinley Dynamic и ќе биде додаден на вашата табела.

Сега можете да го промените периодот, изворот (чија цена O, H, L или C се користи за пресметки), бојата и дебелината на линијата на индикаторите.

McGinley Dynamic има изглед на подвижен просек, но е многу подобар од вториот. Ги намалува раздвојувањата од цената на минимум за да се избегнат пилите. Покрај тоа, тоа се случува автоматски благодарение на применетите пресметки.

Како да го користите индикаторот McGinley Dynamic

McGinley Dynamic е создаден да работи како пазарна алатка, но е одличен и како индикатор. Тој е повеќе одговорен од SMA или EMA. Нејзината линија се движи многу брзо на надолните пазари и малку побавно на пазарите нагоре.

Подобро од било кој подвижен просек што го знаете. Како да се користи McGinley Dynamic на Quotex?
McGinley Dynamic (50) функционира совршено како динамична линија за поддршка-отпор

Може да се користи како динамична поддршка или линија за отпор. Ако нацртате дополнително нивоа на поддршка/отпор на табелата, лесно ќе ги добиете влезните точки за вашите трансакции.

Подобро од било кој подвижен просек што го знаете. Како да се користи McGinley Dynamic на Quotex?
Добра идеја е да се користи McGinley Dynamic во склоп со нивоата на поддршка и отпор

Одете директно на вашата демо сметка на Quotex и проверете го McGinley Dynamic. Ова е опција без ризик за да ги испробате сите нови алатки на платформата. Откако ќе се запознаете со индикаторот, можете да ги преместите вашите нови вештини на вистинската сметка.

Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!

Остави коментар

Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!